Кетчуп за цим рецептом виходить густим без крохмалю і підходить практично до будь-яких страв.
Для приготування домашнього кетчупу потрібні свіжі томати (3 кг).
Покрокове приготування
1. Плоди миють і ріжуть на шматочки. Потім потрібно нарізати цибулину і очищають кілька зубчиків часнику.
2. Далі подрібнюють за допомогою блендера або м’ясорубки помідори. Томатну масу поміщають в каструлю і ставлять на вогонь. Доводять до кипіння, а рідина, яка періодично з’являється, прибирають.
3. Після варіння остигнула масу пропускають через сито, щоб позбутися від шкірки і насіння.
4. Навіщо в кетчуп додають подрібнений часник, сіль (1 ч.л.), цукор (3 ч. л.), гірчицю, перець, лавровий лист.
5. Після ретельного перемішування масу знову ставлять на вогонь і доводять до кипіння. В кінці приготування підливають чверть чайної ложки оцту (70%).
6. Далі прибирають лавровий лист і розливають кетчуп по стерилізованим банкам, закривають, перевертають і загортають до охолодження.