Багато господинь з настанням сезону заготовок поспішають уставити полки свого льоху ємностями, наповненими консервованим овочевим асорті.
Популярність подібних консервацій легко пояснити-досить відкоркувати одну банку, як стіл вже весь заставлений разносолами: тут і огірки, і помідори, а також перець, капуста або цибуля.
Так що можете сміливо вибирати будь-які овочі і брати в руки закаточную машинку.
Крім основних інгредієнтів, на 3-літрову банку вам знадобиться:
- 2 ст. ложки солі,
- 3 ст. ложки цукру,
- 3 ст. ложки 9%-ного оцту,
- 2 зубчики часнику (можна більше, якщо збираєтеся закривати часник),
- 2-3 лаврового листа,
- 5-10 горошин чорного перцю.
На дно банки покладіть часник. Господині, що випробували цей рецепт, не проти використання для цих цілей і зелені. Наступний крок-заповнення ємності овочами.
Після того, як помідори з огірочками вляжуться щільними рядами, закип’ятіть воду і наповніть нею банку.
Рідина належить злити в каструлю і додати спеції – все, крім оцту, який можна додати прямо в скляну тару.
Гарненько розмішайте, щоб сіль і цукор без сліду розчинилися, і залийте вийшов розсолом овочі.
Залишилося простерилізувати банку протягом 10 хвилин і закатати.