Консервоване овочеве асорті: універсальний рецепт для огірків, помідорів та інших овочів

Багато господинь з настанням сезону заготовок поспішають уставити полки свого льоху ємностями, наповненими консервованим овочевим асорті.

Популярність подібних консервацій легко пояснити-досить відкоркувати одну банку, як стіл вже весь заставлений разносолами: тут і огірки, і помідори, а також перець, капуста або цибуля.

Так що можете сміливо вибирати будь-які овочі і брати в руки закаточную машинку.

Крім основних інгредієнтів, на 3-літрову банку вам знадобиться:

Консервированное овощное ассорти: универсальный рецепт для огурцов, помидоров и других овощей

  • 2 ст. ложки солі,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 3 ст. ложки 9%-ного оцту,
  • 2 зубчики часнику (можна більше, якщо збираєтеся закривати часник),
  • 2-3 лаврового листа, 
  • 5-10 горошин чорного перцю.

На дно банки покладіть часник. Господині, що випробували цей рецепт, не проти використання для цих цілей і зелені. Наступний крок-заповнення ємності овочами.

Після того, як помідори з огірочками вляжуться щільними рядами, закип’ятіть воду і наповніть нею банку.

Рідина належить злити в каструлю і додати спеції – все, крім оцту, який можна додати прямо в скляну тару.

Гарненько розмішайте, щоб сіль і цукор без сліду розчинилися, і залийте вийшов розсолом овочі.

Залишилося простерилізувати банку протягом 10 хвилин і закатати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.