Як правильно зварити рис для суші: палички оближеш

Головний секрет смачних домашніх ролів або суші – правильно варений рис.

Перш за все, слід вибрати відповідну крупу – для приготування страви підходить тільки японський, круглозерний або спеціальний рис, на етикетці якого так і написано «для суші».

Відміряйте необхідну кількість рису (500 г) і промийте його в холодній воді стільки разів, скільки буде потрібно для того, щоб вода залишалася прозорою.

Перекладіть промитий рис в каструлю з товстим дном і залийте його 550 мл холодної води, після чого накрийте кришкою і поставте на вогонь.

Как правильно сварить рис для суши: палочки оближешь

Після того, як рідина закипить, зменшіть потужність полум’я до мінімуму і варіть протягом 15 хвилин, не відкриваючи кришку.

Саме час зайнятися заливкою – в підходящої мисочці перемішайте 55 г оцту, 45 г цукру і 5 г солі. Помішувати варто до тих пір, поки крупинки цукру повністю не розчиняться.

Через зазначений час зніміть каструлю з рисом з плити і залиште рис ще на 10 хвилин під закритою кришкою.

Перекладіть основний інгредієнт в дерев’яну чашу і полийте приготовленої заправкою, при цьому акуратно перевертаючи зерна лопаткою, виготовленої з дерева.

Накрийте масу рушником і залиште до тих пір, поки вона не охолоне, після чого можете приступати до приготування ролів або суші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.