Кукурудза в молоці: блюдо з насиченим вершковим смаком і ніжними зернами

Способів приготування кукурудзи, насправді, не так вже й мало, проте завдяки нижчеописаному рецептом, на вашому столі з’явиться справжній витвір кулінарного мистецтва.

Головне-відібрати відповідну кукурудзу: вам знадобиться 6 качанів, в яких не встигли зняти листя.

Чим молодше плід, тим він буде смачніше і солодше, проте варити кукурудзу з ще білими зернами не варто – вона буде жорсткою і позбавленою смаку.

Крім основного інгредієнта вам знадобиться:

Кукуруза в молоке: блюдо с насыщенным сливочным вкусом и нежными зернами

  • 400 мл молока,
  • 150 г натурального вершкового масла,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 1 чайна ложка солі.

Для початку кукурудзу належить очистити і помити, при цьому листову частину не викидайте – вона ще стане в нагоді, щоб встеляти дно каструлі.

Зверху на листя покладіть качани і залийте вміст ємності 3 літрами води. На цьому етапі бувалі кулінари радять всипати цукор і сіль.

Після того, як вода закипить, влийте в каструльку молоко, трохи розмішайте і знову дочекайтеся, поки рідина почне вирувати.

Тоді-то і настає відповідний момент для додавання вершкового масла – після того, як компанію кукурудзі складе останній в списку компонент, зменшіть вогонь (так, щоб на поверхні з’являлися лише дрібні бульбашки) і варіть до готовності.

Для молодої кукурудзи досить 10-15 хвилин, а зрілої доведеться провести на плиті близько 30-40 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.