Способів приготування кукурудзи, насправді, не так вже й мало, проте завдяки нижчеописаному рецептом, на вашому столі з’явиться справжній витвір кулінарного мистецтва.
Головне-відібрати відповідну кукурудзу: вам знадобиться 6 качанів, в яких не встигли зняти листя.
Чим молодше плід, тим він буде смачніше і солодше, проте варити кукурудзу з ще білими зернами не варто – вона буде жорсткою і позбавленою смаку.
Крім основного інгредієнта вам знадобиться:
- 400 мл молока,
- 150 г натурального вершкового масла,
- 1 столова ложка цукру,
- 1 чайна ложка солі.
Для початку кукурудзу належить очистити і помити, при цьому листову частину не викидайте – вона ще стане в нагоді, щоб встеляти дно каструлі.
Зверху на листя покладіть качани і залийте вміст ємності 3 літрами води. На цьому етапі бувалі кулінари радять всипати цукор і сіль.
Після того, як вода закипить, влийте в каструльку молоко, трохи розмішайте і знову дочекайтеся, поки рідина почне вирувати.
Тоді-то і настає відповідний момент для додавання вершкового масла – після того, як компанію кукурудзі складе останній в списку компонент, зменшіть вогонь (так, щоб на поверхні з’являлися лише дрібні бульбашки) і варіть до готовності.
Для молодої кукурудзи досить 10-15 хвилин, а зрілої доведеться провести на плиті близько 30-40 хвилин.