При заготівлі томатів на зиму можна зіткнутися з низкою труднощів, включаючи появу тріщин на поверхні плодів.
Це не може не засмучувати господинь.
Однак існують хитрощі, завдяки якому негативного результату можна уникнути.
Як правильно закочувати помідори?
В першу чергу варто переконатися, що ви вибрали томати гідної якості. Вони повинні бути свіжими, твердими, без найменших ознак пошкодження або псування.
Якщо правильно вибрати томати, то це в більшості випадків гарантує відмінний результат. Перед тим, як відправити овочі в банку, потрібно за допомогою зубочистки зробити невеликий прокол в області плодоніжки.
Варто пам’ятати, що шкірка овочів лопається через термічного впливу окропу. Уникнути цього неможливо, проте можна істотно знизити обсяг пошкоджень.
Для цього варто вводити гарячу воду по чуть-чуть.
Незважаючи на той факт, що багато господинь не використовують хрін при закачування помідорів, краще все-таки покласти пару листочків зелені зверху.
Це вбереже плоди від пошкодження.