Дріжджі, які можна використовувати для замісу тіста, повинні бути в першу чергу свіжими.
Якісний продукт відрізняється характерним запахом-дріжджі мають приємний аромат з ледь помітною кислинкою.
Якщо ви сумніваєтеся в доброякісності продукту, перевірте дію дріжджів заздалегідь, приготувавши маленьку порцію опари.
Коли опара буде готова, її слід присипати шаром борошна. Після цього відправте ємність в тепле місце, щоб опара піднялася. Через 30 хвилин окиньте миску з опарою поглядом, щоб оцінити результат.
Якщо борошно покрилася тріщинами-все в порядку, дріжджі хороші і можна приступати до замішування великого обсягу тесту.
У тому ж випадку, якщо на поверхні тріщин немає, це свідчить про погану якість продукту.
Втім, упевнитися в придатності дріжджів можна ще простіше – помістіть дріжджі в теплу воду і додайте трохи цукру.
Якщо після закінчення 20-30 хвилин утворилася пишна «шапочка» – дріжджі активно працюють і на них можна ставити тісто.