Як перевірити якість дріжджів: проста дія, яка не дозволить зіпсувати випічку

Дріжджі, які можна використовувати для замісу тіста, повинні бути в першу чергу свіжими.

Якісний продукт відрізняється характерним запахом-дріжджі мають приємний аромат з ледь помітною кислинкою.

Якщо ви сумніваєтеся в доброякісності продукту, перевірте дію дріжджів заздалегідь, приготувавши маленьку порцію опари.

Коли опара буде готова, її слід присипати шаром борошна. Після цього відправте ємність в тепле місце, щоб опара піднялася. Через 30 хвилин окиньте миску з опарою поглядом, щоб оцінити результат.

Как проверить качество дрожжей: простое действие, которое не позволит испортить выпечку

Якщо борошно покрилася тріщинами-все в порядку, дріжджі хороші і можна приступати до замішування великого обсягу тесту.

У тому ж випадку, якщо на поверхні тріщин немає, це свідчить про погану якість продукту.

Втім, упевнитися в придатності дріжджів можна ще простіше – помістіть дріжджі в теплу воду і додайте трохи цукру.

Якщо після закінчення 20-30 хвилин утворилася пишна «шапочка» – дріжджі активно працюють і на них можна ставити тісто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.